Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

αφελώς?

".... μετά από λίγο καταλαβαίνεις ότι η ζωή είναι τόσο μικρή που πρέπει να την απολαμβάνει κανείς βουλιμικά, σχεδόν μοιρολατρικά, σχεδόν αφελώς.
καταλαβαίνεις ότι ο πολιτισμός της δύσης που φέρεις μέσα σου διώχνει την ποίηση από τη ζωή σου."


μάγια τσόκλη περιοδικό passport

έχει δίκιο. βουλιμικά, μοιρολατρικά, αφελώς! είναι αυτή, είναι εδώ, είναι δική μου. δεν είναι μία τουρτα σε βιτρίνα! είναι εδώ. δική μου. ένα με μένα!!! αφελώς. σαν ηλίθιος. σαν βλάκας. αγνοώντας τους κινδύνους της. τις "πραγματικότητές της" και τους πλαστούς φθαρτούς κανόνες της.
καλό ε?
ε, αγνοώντας την πραγματικότητα (πρόβλημα... αλλά εντάξει. κι η παναγιά στα ξύλα!)
έχεις τη δυνατότητα να αγνοείς και της δυτικές της ανοησίες. τη λογική του "έτσι είναι τα πράγματα" τον ανόητο πηθικισμό που είναι της μόδας και περνιέται. μπορείς να τα αγνοείς όλα αυτά. αφελώς. ρομαντικα!

βουλιμικά
μοιρολατρικά
αφελώς

2 σχόλια:

HLN-V είπε...

"είναι αυτή, είναι εδώ, είναι δική μου. δεν είναι μία τουρτα σε βιτρίνα! είναι εδώ. δική μου. ένα με μένα!!!"

Η ζωή μας είναι κάτι που μας δόθηκε και πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα οτι είμαστε άξιοι γι' αυτήν. Εντάξει, η γνώμη μου, αλλά αν δεν κάνεις κάτι με τη ζωή σου, αν δεν την αξιοποιήσεις σωστά, τότε είναι ένα χάρισμα που σου δόθηκε λανθασμένα.

Αν αφήνεις τον χρόνο να περνάει, τότε δεν ζεις, απλά αναπνέεις και περιμένεις την ώρα να πεθάνεις. Αν όμως σκεφτείς τι θέλεις, προσπαθήσεις να πετύχεις όσα μπορείς και προχωράς, προχωράς, προχωράς, τότε ζεις στο έπαρκο μέσα σ' έναν κόσμο που κάθεται.

Αλλά δεν μπορείς να αγνοείς τους κινδύνους της. Να τους γνωρίζεις και να επιλέγεις να μην σε επηρεάζουν δεκτό, αλλά να μην τους ξέρεις καν;; Ίσως έτσι να πληγωθείς περισσότερο, γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;;

Κάπως έτσι βλέπω τα πράγματα κι εγώ, αλλά ίσως με λίγη περισσότερη υπευθυνότητα. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά ή λάθος, μπορεί η δική σου ανεμελιά να είναι πιο αποδοτική τελικά!....

Ονειροφερμένος είπε...

Προσπαθείς να ζεις τη ζωή χωρίς όρια?
Δυστυχώς κάποιος, κάτι, "Κάποιος" θα σε σταματήσει..
Δυστυχώς..